Як створити затребуваний логотип у 2019 році? Все просто – достатньо знати тренди в дизайні та вміти їх використовувати. Ми зібрали найголовніші тенденції.

Спрощення

Ця тенденція популярна впродовж багатьох років, але досі не показує жодних ознак до зменшення.

Коли ми говоримо про спрощення, то маємо на увазі уникання зайвих орнаментів на користь більш простої візуальної естетики.

Головна ідея: максимальна читабельність на будь-якому носії (друкованому або електронному) і з будь-якої відстані. Тому все більша кількість великих компаній продовжують спрощувати дизайн власних логотипів.

Найкращий приклад – ребрендинг American Express.

Тренди в логотипах 2019

Інші приклади: Best Buy, Mills & Boon, US Open, Santander, City Gateway, Ogilvy, Fat Face, MailChimp… і список продовжується і продовжується.

Адаптивні логотипи

Бет Андертон-Аллен, креативний директор компанії Amplify, погоджується з тим, що потреби цифрових технологій мають великий вплив на те, як дизайнери розробляють логотипи, і зазначає, що зараз це виходить за рамки простого спрощення.

“Завдяки збільшенню мобільних платформ, реагування на дизайн логотипів стає все більш важливим”.

Тренди в логотипах 2019

Зараз один логотип може поводитися по-різному залежно від платформи – зменшуватися чи збільшуватися.

Сайт responsivelogos.co.uk найкраще показує як може змінюватися адаптивний логотип. Для цього потрібно всього змінити розмір вікна браузера і подивитися, які зміни відбуватимуться з логотипами.

Автентичність

Не кожен бренд у 2018 році намагався спростити свій логотип, і не повинен цього робити.

Тренди в логотипах 2019

За словами Холмса, ідея спрощення актуальна для брендів з глобальною цифровою присутністю. Але брендам, яким це не так важливо, не варто зациклюватися саме на таких логотипах. Мова йде про більш природні бренди, наприклад, вин чи харчових продуктів. Такі як роздрібний продавець органічних продуктів харчування Abel & Cole.

Цей бренд має цифрову присутність, але він має більш сільське відображення брендингу.

То що ж таке автентичність в контексті дизайну?
Це означає бути собою.

Тренди в логотипах 2019

“Це важко, якщо ви використовуєте той ж шрифт, що й сто інших брендів. Тому ми помічаємо тенденцію до створення власних шрифтів, які якісно відображають бренди і які ніхто не може скопіювати”, – зазначає Холмс.

Netflix, Airbnb і YouTube лише кілька останніх прикладів. Кожен з них запустив власні шрифти у 2018 році. Усі вони розроблені спеціально для платформ, щоб забезпечити більш глибоке залучення та атрибуцію.

Сталий дизайн логотипу

Замість того, щоб кожні кілька років виводити абсолютно новий логотип, який стане «трендовим», компанії повертаються до класичних значень дизайну, де інновації бренду походять з різних точок дотику, але не логотипу.

До таких належать логотипи 2018 року – для Uber, додаток Zocdoc для охорони здоров’я, протокол зв’язку Zigbee як приклад цієї тенденції.

Тренди в логотипах 2019

Інший нещодавній приклад – ребрендинг Taxi Studio. При запуску креативний партнер Спенсер Бак сказав нам: «Нова система дизайну дуже антитрендова. Вона розроблена, щоб бути більш постійною, ніж будь-яка ітерація системи дизайну раніше. Тут не повинно бути ніякої необхідності в тому, щоб змінювати дизайн з року в рік. Це частина сталого мислення, яке було вбудовано в саму суть брифінгу “.

“Тенденції короткотривалі”, – зазначає Трой Уейд, керівник стратегії і співзасновник Brown & co.

“І це прекрасно. Якщо ви займаєтеся рекламою, але не намагаєтеся створити щось, що буде актуально досить довго і при цьому буде виглядати доречно в довготривалій перспективі. Подумайте про ідентичність Coca-Cola, яка перевершує будь-яку тенденцію, в порівнянні з Pepsi, яка намагається гнатися за трендами і бути модною”.

Грайливий fashion логотип

Хто сказав, що одного разу створений логотип не можна видозмінювати на короткотривалу перспективу?

Fashion-бренди – яскравий тому приклад. Все більше й більше з них для кооперації один з одним змінюють звичне сприйняття логотипу.

Тренди в логотипах 2019

Наприклад, співпраця між H&M і Moschino, з логотипом “H & MOSCHINO”, що з’явився на футболках, одязі та аксесуарах. Подібний тип комбінації відбувся також між Moschino і MTV, щоб створити логотип “M [tv] OSCHINO”. Чи співпраця Nike  з американським дизайнером Virgil Abloh.

“Ці співпраці лежать в основі того, як бренди з’єднуються з поколінням, яке постійно намагається диференціювати себе”, – пояснює Чарлі Льюїс, виконавчий творчий директор компанії Optimist Inc”, – Для покоління Z, особистий вибір стилю не обов’язково диктується певною субкультурою, а скоріше об’єднанням усієї сучасної культури. Те, що дійсно має значення, – це виокремлення як індивід з унікальним поглядом на стиль.

Градієнт

У 2018 році дизайнери намагалися дати свою відповідь тенденції спрощення. Щоб зробити логотип більш цікавим вони додали колір.

“У цьому році спостерігається зростаюча тенденція до використання градієнтів у дизайні логотипу”, – говорить дизайнер Хелен Бейкер.

Тренди в логотипах 2019

Градієнти використовують досить агресивно, особливо в Apple і Sky, його можна використовувати більш тонко.

 

Тренди в логотипах 2019

Інші помітні бренди, які використовують градієнти в своєму логотипі, включають Disney Plus, Firefox і Trivago.

Ознайомитися з логотипами, розробленими VITAMIN BRANDING AGENCY можна на нашому behance

На основі матеріалу creativebloq